Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Λίστα Κατηγοριών
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com

Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση

Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση - Γιώργος Χαραλαμπίδης

Νέο Σεμινάριο 12 μαθημάτων
Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2018
Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση

Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση - Γιώργος Χαραλαμπίδης
«Ποιμάνδρης»

 

Έναρξη μαθημάτων Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

«Τα κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου, γνωστά ως «Corpus Hermeticum» αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό εσωτερικών γνώσεων, καθώς θεωρείται ότι περιέχουν την πλέον απόκρυφη και μυστηριακή διδασκαλία που υπάρχει σε ολόκληρη την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Πρόκειται για ιερά κείμενα που προκειμένου να γίνουν σήμερα κατανοητά, είναι απαραίτητο να υποστούν μία σε βάθος αποκρυπτογράφηση, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο ενδιαφερόμενος να γίνει μέτοχος αυτής της τόσο ιδιαίτερης γνώσης είναι έτοιμος και σε θέση να εκτιμήσει και να εφαρμόσει το περιεχόμενό τους. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα κείμενα αυτά διδασκόταν στους μύστες από τους Αιγύπτιους Ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα και καλυπτόταν πάντοτε από ένα σκοτεινό πέπλο μυστικότητας και όρκων σιωπής.

Είναι η μοναδική ίσως περίπτωση αρχαίων κειμένων που θεωρούμε ότι είναι γραμμένα από τον ίδιο τον Ερμή, έναν από τους 12 Ολύμπιους Θεούς, ο οποίος θεωρείται μάλιστα υπεύθυνος για την πνευματική μας εξέλιξη, καθώς αποτελεί το σύμβολο της θείας διάνοιας και τον «ζώντα λόγο».

Ο Ερμής σχετίζεται με το σύνολο της γνώσης, απόκρυφης και φανερής, που μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος προκειμένου να αναπτύξει τις εσωτερικές του δυνάμεις και να καταφέρει να οδηγηθεί προς την πραγματική αλήθεια.

Θεωρείται ως ο προστάτης και ο εμπνευστής της γλώσσας, της δημιουργίας του αλφαβήτου, της αριθμητικής, της γεωμετρίας, της αστρονομίας, της αστρολογίας, της αλχημείας, και όλων των απόκρυφων γνώσεων και επιστημών, αλλά και των μυστικών δυνάμεων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στην μουσική, την γυμναστική, τον χορό, όλες αυτές τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις της ζωής μας που συγκροτούν την λεγόμενη «Ερμητική Μύηση», την ανώτερη γνώση που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος, προκειμένου να περάσει επιτυχώς στο επόμενο στάδιο της εξελικτικής του πορείας που ταυτίζεται με την Θέωση.

Ο «Ποιμάνδρης» είναι ένα κείμενο που θα μας αποκαλύψει τις κρυμμένες δυνατότητες που διαθέτουμε σαν άνθρωποι και τον απώτερο λόγο της ύπαρξής μας, οποίος σχετίζονται με την «αναβάθμιση» του Ερμή σε Τρισμέγιστο…

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη με έναρξη την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 :

Τρίτη : 18:30 – 20:00
Περίοδος : Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2018
Θέμα Σεμιναρίου : «Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση»
Τοποθεσία : Βιβλιοπωλείο Αιγηϊς, Βασ. Γεωργίου Α’ 11 Πειραιάς τηλ. 210 4100286, 210 4100219
Πληροφορίες : 6977015161

Με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη
Πολιτισμολόγο
Συγγραφέα – Ερευνητή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

One Reply to “Ερμής ο Τρισμέγιστος και η Ερμητική Μύηση”

  1. Κε. Γεώργιε Χαραλαμπίδη, χαίρετε.
    Είμαι ένας ένθερμος αναγνώστης των υπέροχων βιβλίων σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο που κάνετε να τα γράψετε και να τα εκδόσετε. Τα διαβάζω κάμποσες φορές το καθ’ ένα και κάθε φορά ανακλύπτω κάτι καινούργιο να ανδύεται από τα κείμενα.
    Κατοικώ στην Κρήτη και δυστυχώς από εδώ μου είναι δύσκολο να έρχομαι στις διαλέξεις σας.
    Και μια ερώτηση: Έχετε σκοπό να εκδόσετε ένα βιβλίο για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο; Αν ναι, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε.
    Με βαθειά εκτίμηση για το έργον σας και σεβασμόν προς το πρόσωπόν σας,
    Πολύδωρος Πολυδωρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.