Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Λίστα Κατηγοριών
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com

Τμήμα Παιδικής Φιλοσοφίας

Τμήμα Παιδικής Φιλοσοφίας - Γιώργος Χαραλαμπίδης

Το νέο τμήμα «Παιδικής Φιλοσοφίας» για μαθητές έκτης δημοτικού και πρώτης γυμνασίου, καθιερώνεται κάθε Σάββατο 10:30 – 11:30 στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς στον Πειραιά!

Σας περιμένουμε…

«Παιδική Φιλοσοφία»

Στο βιβλιοπωλείο Αιγήιςκάθε Σάββατο 10:30 – 11:30
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλ.: 210 4100286 /219

Δώστε στα παιδιά σας την δυνατότητα να μεγαλουργήσουν!

Για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο παιδικό τμήμα που έχει σκοπό να εξηγήσει στους μικρούς μαθητές με τα πιο απλά λόγια, τις πιο δύσκολες φιλοσοφικές έννοιες, με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι στην διάρκεια της ζωής τους, γνωρίζοντας πώς να τις διαχειριστούν επιτυχώς.

Έχοντας σαν πρότυπό μας τον Ηρακλή, βρισκόμαστε και εμείς μπροστά στο σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας και μαθαίνουμε ποιος είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στην ζωή μας, μαθαίνοντας τον «Νόμο των Αντιθέτων» μέσα από το βιβλίο «Μετά τα Φυσικά» του Αριστοτέλη.

Κάνουμε τους στρυφνούς Φιλοσοφικούς όρους να μοιάζουν με ένα απολαυστικό παιγνίδι και μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων:

Μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε ενάρετοι άνθρωποι, σωστοί και χρήσιμοι τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για την κοινωνία, μέσα από το βιβλίο «Περί παίδων αγωγής» του Πλουτάρχου.

Μαθαίνουμε πόσο δίκαιοι θα ήμασταν στην ζωή μας αν βρίσκαμε ξαφνικά ένα δαχτυλίδι που το φοράμε και μας κάνει αόρατους, μέσα από το «Μύθο του Γύγη» της Πολιτείας του Πλάτωνα.

Μαθαίνουμε τι είναι οι 12 Ηθικές Αρετές και φτιάχνουμε τον δικό μας προσωπικό πίνακα λειτουργίας της δικής μας Ψυχής, μέσα από το βιβλίο «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη.

Μαθαίνουμε πως και γιατί πρέπει να ανοίξουμε τα Φτερά της Ψυχής μας μέσα από το βιβλίο «Φαίδρος» του Πλάτωνα.
Με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.