Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο μου
Λίστα Κατηγοριών
Wikipedia | Τηλ. +30 697 701 5161 | Email: ekdoseisanamnisi@gmail.com

Το Λάθε Βιώσας και η φιλοσοφική μέθοδος του Επίκουρου

Το Λάθε Βιώσας και η φιλοσοφική μέθοδος του Επίκουρου - Γιώργος Χαραλαμπίδης

Η Gallery Art Space / Studio 265, θα φιλοξενήσει την πιο καλοκαιρινή παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου στο υπέροχο νησί της Πάρου με θέα το ηλιοβασίλεμα…

Θέμα: Το Λάθε Βιώσας και η φιλοσοφική μέθοδος του Επίκουρου
Ημέρα : Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης θα αναλύσει την ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας του Επίκουρου, όπως την έχει διατυπώσει ο Πλούταρχος αντιγράφοντας τα λόγια του Επίκουρου, μέσα από τα βιβλία του, που σήμερα θεωρούνται χαμένα. Θα αναφερθεί στην εξήγηση της μυστηριακής ρήσης «ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ» για να μας αποδείξει ότι πρόκειται για έναν χρησμό του Απόλλωνα που συνδέεται με το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» και όπως κάθε χρησμός μπορεί να έχει δύο σημασίες, γύρω από τις οποίες περιστρέφεται ολόκληρο το νόημα της ζωή μας. Τι σημαίνει λοιπόν Λάθε Βιώσας; Να μην κρύβουμε την ζωή μας από τους άλλους ή να μην κρυβόμαστε από τον εαυτό μας; Στην πρώτη περίπτωση ακολουθούμε έναν τρόπο ζωής χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, καθώς εμφανίζουμε ένα πρόσωπο που δεν είναι ο πραγματικός μας εαυτός, τον οποίο ούτε εμείς οι ίδιοι είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, όταν αποφασίσουμε, με την βοήθεια της φιλοσοφίας, να αντικρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, διότι θα καταλάβουμε πως υπάρχουν μέσα στην ψυχή μας εν σπέρματι, τα αρχέτυπα των μέγιστων ανδρών της Αρχαίας Ελλάδας.

Ελάτε να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της αληθινής φιλοσοφίας που μας εξαναγκάζει να δούμε τον αληθινό μας εαυτό, μέσα από τα λόγια των μεγαλύτερων διατελεσάντων φιλοσόφων της παγκόσμιας ιστορίας.

«Αφιερώνουμε μια ολόκληρη ζωή στο να βρούμε το καλύτερο Business Plan για τα επαγγελματικά μας. Σκεφτήκαμε όμως ποτέ πως θα πρέπει να φτιάξουμε ένα Personal Plan για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.;»

Γιώργος Χαραλαμπίδης

Οργάνωση Έκθεσης
Άννα Κοντολέων
Τηλ: 2284024331

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.